Start van experiment Stadspark

Algemeen Uitgaan Weert 1 reactie 2 min. leestijd

(Foto’s) Dinsdag is Experiment001 van start gegaan in het Stadspark van Weert. Experiment001, een grootschalig experiment dat ‘t Lab van Weert uitvoert in het stadspark in Weert van 16 t/m 20 september. De vraag die T Lab van Weert zich stelt: ‘Kunnen we van het (toekomstige) park een plek van verbinding en ontmoeting maken?’

‘T Lab van Weert?

New York heeft een stadslab, Maastricht heeft een stadslab en nu heeft ook Weert ‘t Lab van Weert. Een stadslab draait om co-creatie: samen met inwoners en betrokkenen werken aan de toekomst van de stad.

’t Lab van Weert doet dit met een eigen insteek: er wordt met een creatieve mindset nagedacht over vraagstukken die Weert bezig houden. Daarbij worden er ook mensen uit de creatieve sector ingezet om het onderzoek te leiden of ondersteunen. Het eerste vraagstuk van ’t Lab heeft betrekking op het nieuw in te richten stadspark.

Muzikale start

Dinsdagavond vond de aftrap van het experiment plaats. De eer was voor Jeugdorkest St. Antonius en St. Joseph Weert-Zuid die een muzikaal optreden gaf voor de voorbijgangers in het park.

Meer te beleven

Komende week zullen er meer initiatieven ontplooien in het stadspark. Van Pilates tot een les tekenen en van flexwerken tot een picknick met bier. Bekijk de onderstaande afbeelding voor de agenda.

[nggallery id=’8410′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie