Recordpoging bloembommen

(Foto’s) Dinsdagochtend deden kinderen van kinderdagverblijf Waterwereld en peuteropvang Dolfijn in Weert, geholpen door wethouder Geert Gabriëls, mee aan een landelijke recordpoging om 100.000 bloembommen te maken en te verspreiden.

Het resultaat: een explosie van bloemen in Weert in het voorjaar van 2020 en dus heel veel voedsel voor de wilde bijen. In Weert werden de bloembommen gedropt naast de Maaslandlaan.

De recordpoging is een initiatief van Humankind, de grootste niet-commerciële organisatie in kinderopvang en ontwikkeling. Het is de afsluiting van het project ZZZoem!. Dit project is in juni gestart om de wilde bij te redden en is een samenwerking met Nederland Zoemt. Of de recordpoging is geslaagd zal later bekend worden gemaakt.

Bekijk een impressie van de bijdrage in Weert (door Theo Van de Winkel).