Bijna alle opvanglocaties van het COA openen 28 september hun deuren voor de Open azc Dag! Het azc in Weert doet natuurlijk mee!

Met het openstellen van de azc’s wil het COA iedereen een kijkje geven in het leven op een asielzoekerszoekerscentrum en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders creëren. Azc Weert opent de deuren voor iedereen vanaf 13.00 uur.

In samenwerking met Vluchtelingenwerk, het Ministerie van Justitie en Veiligheid én natuurlijk de bewoners zal azc Weert je de mogelijkheid geven om een rondje rond de wereld te maken.

De open dag op het azc Weert staat in het teken van elkaar ontmoeten. Ontmoetingen met onze bewoners, ontmoetingen met hun cultuur, maar ook ontmoetingen met de ketenpartners.

De bewoners laten jou dit jaar een kijkje in hun eigen land nemen. Ze hebben op dit moment meer dan 50 nationaliteiten in huis; dus laat je verrassen met kleurrijke kledij, prachtige muziek en heerlijk eten en drinken. Tevens zullen er rondleidingen gegeven worden en zullen er kinderactiviteiten plaatsvinden.

Bezoekers te voet of met het OV zijn welkom aan de ingang aan de Kazernelaan. Zowel bezoekers met de auto ofwel de fiets zijn welkom via de ingang aan de Nelissenhofweg.

Wellicht leuk om te weten én te doen; er is dit jaar een fietsroute tussen azc Weert en het azc in Budel. Combineer deze fietsroute met twee interessant coa-locaties om een uitgebreider beeld te krijgen van de opvang.

Voor meer informatie: https://www.openazc.nl/