Foto via: facebook.com/politieweert

De politie Weert – Nederweert heeft donderdagavond samen met Team Verkeer van de politie diverse verkeerscontroles uitgevoerd.

Zo controleerden agenten de verkeersdeelnemers op de Keulerstraat, Kerkstraat en Maaseikerweg. Er werden diverse bekeuringen uitgeschreven. Vijf keer voor het niet dragen van een autogordel. Vier keer voor de overschrijding van de maximum snelheid, waarvan de hoogst gemeten snelheid 76 km/u betrof, zo meldt de politie via Facebook.

Verder werden er vier openstaande boetes geïnd en werd er één iemand staande gehouden voor een DNA afname. Eén fietser kreeg een bon voor het niet handsfree bellen op de fiets. Twee keer werd er een boete uitgeschreven voor onjuist transport, namelijk één keer voor een lading die uitstak en één keer voor het voeren van een kartonnen kentekenplaat op een aanhanger.