Ronde Tafel 146 schenkt touchscreen

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

(Foto’s) De Ronde Tafel Weert heeft een Prowise touchscreen geschonken aan de ouderen van zorgcentrum Hieronymus in Weert. Met dit aanraakscherm kunnen cliënten onder andere digitale spellen spelen. Op vrijdag 6 september werd het scherm onthuld en vond er een instructiemiddag plaats voor medewerkers.

Welzijnscoach Hetty Raemaekers is erg enthousiast over de schenking. “Door middel van dit aanraakscherm kunnen we op basis van de wensen en behoeften van onze cliënten verschillende digitale spellen aanbieden. Met de speciale lift die bij het aanraakscherm komt, kunnen we het scherm kantelen waardoor het een soort tafel wordt. Zo kunnen de cliënten rondom het scherm plaatsnemen voor een spelletje. Helemaal super is de mogelijkheid voor bedlegerige cliënten om op afstand mee te spelen middels de bijgeleverde notebooks.” De veelzijdigheid van het scherm blijkt ook uit de vele mogelijkheden die Hetty ziet voor de inzet ervan. “We gaan er ook beweegactiviteiten, geheugentraining en filmavonden mee organiseren.”

Voor de cliënten is zo’n aanraakscherm nog wel even wennen. Hetty: “Het is natuurlijk iets nieuws, maar we laten ons goed voorlichten zodat we ook de cliënten kunnen ondersteunen bij het gebruik van het scherm.”

De Ronde Tafel 146 Weert steunt regionaal verschillende goede doelen. Zij richten zich daarbij op de gehele breedte van de samenleving. De leden van de Ronde Tafel 146 waren vrijdag 6 september ook aanwezig bij de instructiemiddag. “We hebben ervaren wat de schenking de cliënten van zorgcentrum Hieronymus biedt. Een mooi doel dat we van harte steunen en een samenwerking waar we trots op zijn”, aldus Martijn van der Looy en Lennart Stultiens van de Ronde Tafel 146.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie