Duurzame Huizen Route in Weert

Veel mensen willen aan de slag met het energiezuinig en verduurzamen maken van hun woning, maar waar begin je? Een verhaal van iemand uit de buurt helpt daarbij. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Op zaterdag 2 en 9 november 2019 openen in het hele land, en ook in Weert, huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.

De gemeente Weert doet mee aan de Duurzame Huizen Route en moedigt inwoners aan om hun ervaringen te delen. “Het is mooi om goede voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen tijdens de Duurzame Huizen Route. Huiseigenaren die al een stap verder zijn op het gebied van verduurzaming informeren en helpen hun buurtgenoten.“ aldus wethouder Geert Gabriels.

Duurzame huizen gezocht

De gemeente is op zoek naar duurzame of verduurzaamde huizen in Weert. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar brengt duurzaamheid dichterbij en helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Op zaterdag 2 en/of 9 november 2019 bestaat de mogelijkheid voor huiseigenaars om hun huis open te stellen en live ervaringen uit te wisselen. Openstellers krijgen een leuk bedankje en maken kans op een weekend weg.

Leuk detail: dit jaar staan op de promotiemiddelen van de Duurzame Huizen Route twee gezinnen uit Weert. Beide woningen zijn te bezoeken tijdens de open dagen op 2 en 9 november. “Ons huis staat op duurzamehuizenroute.nl, vertelt huiseigenaar Thijs Mackus: “Vorig jaar hebben wij ons huis opengesteld tijdens de Duurzame huizenroute. We hebben veel aanloop gehad van mensen uit de omgeving die wilden leren van onze ervaringen. Het is fijn om anderen op weg te kunnen helpen als ervaringsdeskundige.”