Wilhelmina ’08 uit Weert heeft in het televisieprogramma Echt Waar?!, dat afgelopen zaterdag werd uitgezonden op SBS6, 20.000 euro in de wacht gesleept voor haar vereniging.

Na een spannende strijd wist de voetbalvereniging, die is aangesloten bij de VriendenLoterij, 40% van de totale prijzenpot van 50.000 euro te claimen. Naast Wilhelmina ’08 speelden een aantal andere clubs uit Nederland elk 10.000 euro bij elkaar. Wilhelmina ’08 was met 20.000 euro de grote winnaar van de show.

Echt Waar?!

In Echt Waar?! leggen acteur Leo Alkemade en comedian Soundos el Ahmadi steeds twee verhalen of stellingen voor. Het is aan de kandidaten om in te schatten wie de waarheid spreekt en wie niet, om daarmee zoveel mogelijk geld te verdienen voor de club, vereniging of stichting waarvoor ze spelen. Het programma wordt gepresenteerd door Jan Versteegh.

In Echt Waar?! spelen clubs, verenigingen en stichtingen mee die zijn aangesloten bij de VriendenLoterij. In het programma wordt bovendien elke week de Club van de Week bekendgemaakt. Deze club, stichting of vereniging krijgt 10.000 euro van de VriendenLoterij waarmee een maatschappelijk project gerealiseerd kan worden. Club van de Week is een nieuwe campagne van de VriendenLoterij voor clubs, verenigingen en stichtingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Bekijk de uitzending terug

https://www.sbs6.nl/programmas/echt-waar/videos/gyO1rOO600g/echt-waar/