(Foto’s) Op de Graafschap Hornelaan in Weert heeft vrijdag omstreeks 14.25 uur een verkeersongeval plaatsgevonden.

Bij de oversteek ter hoogte van de splitsing met de Franciscuslaan was een fietsster tegen een auto gebotst. De auto reed over een voorrangsweg en kon niet tijdig meer remmen om een aanrijding te voorkomen. De fietsster viel en raakte gewond. Voorbijgangers stopten en boden direct eerste hulp.

De fietsster is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft verslag opgemaakt van het ongeval.

5 REACTIES

 1. klopt,
  fietsers zijn bij wet “onschendbaar” en fietsen dus naar gelang.
  de wetgeving hierin is (doorgeschoten) in het voordeel van de fietser.

  in de praktijk legt hij echter altijd het loodje!

  als je met hersenschade in het ziekenhuis ligt door een aanrijding, is het niet meer belangrijk wie voorrang had, maar je welzijn!

  het wordt tijd dat de fietser zich aanpast aan zijn/haar kwetsbaarheid!
  denk na, en voorkom een heleboel verdriet!!!!

 2. Het gedrag van fietsers in het verkeer wordt NAUWELIJKS GECONTROLEERD.
  Fietsers maken de raarste capriolen in het verkeer…fietsen door rood, met zijn 3en naast elkaar, steken zelden een hand uit om richting aan te geven, fietsen over de stoep, fietsen in tegengestelde richting en op voetpaden bij de Stadsbrug, steken fietsend zebrapaden over, appe en bellen op de fiets, en….fietsen ELKE DAG NOG OVER DE PROMENADE….zo zijn er nog veel meer fietsergernissen in het verkeer.
  En de handhavers kijken de andere kant uit of helemaal niet…!!
  Sterkte voor de fietster…

 3. Ieder ongeluk is erg. Ik was gisteren echter nog eens een Rotterdam. Een heksenketel hoe alles door elkaar heen gaat. Als ik er dan aan denk hoe ieder kruispunt in Weert een discussie oproept…

Comments are closed.