Ittervoort – Update 1.06u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn vrijdagavond rond 22.20 uur gealarmeerd voor een zwaar verkeersongeval op de snelweg A2 bij Ittervoort.

In de rijrichting van Grathem naar Weert had een kop-staart botsing plaatsgevonden. Bij het ongeval raakte de bestuurster van de auto die van achter werd aangereden ernstig gewond. Een oud brandweerman stopte en seinde andere weggebruikers in om vervolgens eerste hulp te bieden.

De zwaargewonde bestuurster moest op de snelweg worden gereanimeerd. Uit voorzorg werd een traumahelikopter gealarmeerd. De traumahelikopter kon niet vliegen en probeerde het trauma-team zo snel mogelijk richting het slachtoffer te komen. Ter hoogte van Eindhoven is de trauma-arts bij de ambulance ingestapt waarna de ambulance door is gereden naar een ziekenhuis elders.

Op de vlucht, snelweg in beide richtingen dicht

De bestuurder van de andere auto was op de vlucht geslagen. Nadat hij de beschadigde auto tegen de middengeleider had geparkeerd is hij in onbekende richting weggevlucht. Uit voorzorg werd de snelweg in beide rijrichtingen afgesloten. De brandweer heeft samen met de politie gezocht met o.a. een warmtebeeld camera, maar de bestuurder werd niet gevonden.

Onderzoek

De snelweg is nog altijd afgesloten voor het politie-onderzoek. Een team van de Verkeersongevallen Analyse is ter plaatse om de sporen vast te leggen.

Update 1.06u – Burgernet

De politie heeft een Burgernet-verstuurd. Men is op zoek naar de gevluchte bestuurder. De verdachte heeft het volgende signalement: mager gezicht, grijs baardje / sik en hij draagt een zwart pak. Heb je informatie? Bel dan met Burgernet via 0800-0011 of bij spoed 112.

Aanvullende update: Helaas is de bestuurster komen te overlijden. De gevluchte bestuurder is aangehouden in Eindhoven: https://www.weertdegekste.nl/2019/10/verdachte-dodelijk-verkeersongeval-ittervoort-aangehouden/

Video via Youtube

https://youtu.be/maie2PxF118