Competitieve oefendag brandweer

(Foto’s/video) In de regio Weert vond zaterdag de jaarlijkse brandweer competitiedag plaats waarbij de negen brandweerkorpsen uit het regiodistrict Weert met elkaar strijden voor de competitietrofee.

Elk brandweerpost zette in haar plaats een oefening uit, bijvoorbeeld een brandscenario, een hulpverlening of een ongeval. De scenario’s op de diverse locaties bleven tot op het laatste moment geheim. De brandweerlieden kregen vooraf beperkte informatie en men moest vervolgens op locatie beslissen wat de aanpak werd om het incident zo goed mogelijk te bestrijden. De deelnemende ploegen (korpsen) waren: Grathem, Hunsel, Heythuysen, Meijel, Nederweert, Roggel, Stramproy en Weert en het brandweerteam van firma Trespa.

Scenario’s

In de onderstaande beelden zijn diverse scenario’s te zien. Zo had bij het het ketelhuis van het SJG een een ongeval plaatsgevonden met een gevaarlijke stof en moesten de slachtoffers worden gered. In Ittervoort had een plofkraak plaatsgevonden naast een supermarkt. In Stramproy was een medewerker van een grondverwerker vast komen te zitten onder een graafmachine. Bij de molen op Roeven in Nederweert was brand ontstaan en in Heythuysen was een oefening met de jeugdbrandweer. Daar zaten betrokkenen bekneld.

Uitslag competitiedag

1: Meijel
2: Stramproy
3: Nederweert

De Hans Beesems bokaal was voor Hunsel. Deze wisseltrofee wordt uitgereikt aan de post die de mooiste oefening heeft uitgezet.

Video via Youtube

https://youtu.be/UuuhcN0O4_U

[nggallery id=’8503′]