(Foto’s/video) Bij de SooS in Weert vond zaterdagavond de eerste editie van het Wieërter Kampioenschap (WK) 30 Seconds plaats. Het bordspelevenement werd georganiseerd door JCI Weert.

Tijdens het WK 30 Seconds streden telkens twee teams tegen elkaar. Om de beurt pakte een speler uit een team een kaartje en diegene moest vijf begrippen (personen, gebouwen, plaatsen, etc.) beschrijven en omschrijven. Je mocht de naam niet noemen en ook geen letterlijke vertalingen geven. Het was dus de bedoeling dat je aan de hand van steekwoorden en algemeenheden het begrip duidelijk uitlegde aan je teamgenoten, en dat alles binnen 30 seconden. Hoe meer je raadde in die 30 seconden, hoe meer punten je kreeg.

Na een gezellige en ook fanatieke strijd ging team ‘The Fab. Four’ met de winst er vandoor. Team ‘Keigood!’ werd verdienstelijk tweede.

Video via Youtube

https://youtu.be/BfhIeYj_UI0