Jumbo Stramproy ontruimd na lekkage

(Foto’s/video) Update 16.16u – Bezoekers en medewerkers van de Jumbo in Stramproy moesten zondagmiddag de winkel halsoverkop verlaten vanwege een lekkage.

Rond 14.45 uur werd er een lekkage ontdekt in het koelsysteem van de supermarkt. Bij deze lekkage kwam een gas vrij dat wordt gebruikt om de vitrines te koelen. Het personeel reageerde adequaat en ontruimde de supermarkt. De brandweer en een monteur werden meteen gewaarschuwd.

De brandweer heeft metingen verricht en er waren geen gevaarlijke concentraties CO2 aanwezig in het grote supermarktpand. Alle deuren werden open gezet en de brandweer heeft het pand geventileerd. Het personeel wacht nu op de monteur zodat de lekkage verholpen kan worden.

De supermarkt is enige tijd gesloten. Het personeel bood haar excuses aan, aan de aanwezige supermarktbezoekers die de zaak moesten verlaten.

Een bezoekster van de supermarkt was duizelig geworden. Ze is ter plaatse in een ambulance medisch gecontroleerd. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ze kreeg een flesje water van de supermarkt aangeboden.

Update 16.16u

De lekkage werd ontdekt nadat in de winkel een mistlaag ontstond ten gevolge van de CO2-uitstoot.

Video via Youtube

https://youtu.be/qzavCyb7GrQ