Hennepkwekerij in Budel

Foto via: instagram.com/politie_marco

Budel – In een schuur aan de Mulkstraat te Budel is door de politie woensdag 2 oktober een hennepkwekerij aangetroffen. In de schuur stonden circa 200 hennepplanten.

Alle apparatuur en hennepplanten werden in beslag genomen waarvan sommige zaken ter plaatse werden vernietigd. Ook sporen werden veiliggesteld door middel van DNA-KITS. Ook de burgemeester van Cranendonck kwam ter plaatse om de situatie persoonlijk in ogenschouw te nemen, zo meldt de dienstdoende agent op Instagram.

De stroom en het water werden illegaal afgenomen waardoor er sprake is van diefstal. Hiervan zal aangifte worden gedaan. Zowel de elektriciteit als het water is afgesloten. Door deze werkzaamheden zaten overigens meerdere huishoudens tijdelijk zonder stroom.

Het onderzoek loopt nog en zal nog geruime tijd duren om alles te inventariseren. De verdachten zullen zich later moeten verantwoorden.