Jongeren dagen ME-peloton uit

(Foto’s/video) De Mobiele Eenheid (ME) van de Politie Limburg oefende vandaag in de Weerter binnenstad. Er werden diverse scenario’s nagebootst om de Mobiele Eenheid zo realistisch mogelijk te laten oefenen.

Een van de scenario’s was een vechtpartij bij Café de Brouwer op de Oelemarkt. In een cafe vol rook en met muziek moest het ME-peloton de zaak zo snel mogelijk ‘schoon vegen’. Bij een realistische oefening worden natuurlijk ook de nodige klappen uitgedeeld. Enkele studenten, die als tegenspelers fungeerde, liepen wat blauwe plekken op. Daar hadden ze overigens rekening mee gehouden. Uit voorzorg waren ook medewerkers van het Rode Kruis aanwezig.

Bij een tweede scenario op het parkeerdek boven de Hema in Weert stond een auto in brand. De jongeren hadden de taak om de brandweer te hinderen en de ME uit te dagen. De ME had als taak om de jongeren weg te houden bij de brandweer die de autobrand moest kunnen blussen. Via allerlei wegen probeerden de jongeren het ME-peloton voorbij te komen.

Overigens is de oefening nog niet ten einde. Donderdagmiddag worden er nog diverse scenario’s geoefend. Tevens zal op 24 oktober 2019 opnieuw een oefening plaatsvinden in Weert.

Video via Youtube

https://youtu.be/jsEaVlK9ZUE

[nggallery id=’8495′]