(Foto’s) Op maandag 7 oktober wordt er gestart met de vernieuwing van de riolering op de Nieuwe Markt. Gelijktijdig worden er ondergrondse bakken aangelegd om bomen in te kunnen planten. Daarnaast worden er op de markt zogenoemde ‘spelaanleidingen’ voor kinderen geplaatst.

Plein met beleving

Wethouder Martijn van den Heuvel; ‘Helaas kwamen we er vorig jaar achter dat de aanleg van nieuwe bomen niet ging zonder dat eerst de slechte riolering zou worden vervangen. Dat was een tegenvaller. Ik had de werkzaamheden graag afgerond voordat de Muntpassage gereed was. Gelukkig hebben we dit kunnen bespreken met de ondernemers. Nu worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. Daarmee voorkomen we overlast. Uiteindelijk wordt het een prachtig, sfeervol plein met spelelementen voor kinderen. Met de aannemer zijn goede afspraken gemaakt zodat de werkzaamheden op 30 november zijn afgerond.’

Voor aanplant nieuwe bomen wordt er eerst gekapt

De drie kastanjebomen op de Nieuwe Markt worden gekapt. Deze bomen staan boven de riolering, waardoor hier niet aan gewerkt kan worden. Daarnaast zijn deze bomen ziek, waardoor de levensduur nog maar beperkt is. De kap van de bomen vindt plaats op woensdag 9 oktober. De brandweer heeft gevraagd of ze in het kader van een oefening mogen assisteren met kappen. Deze oefening start om 19.00 uur.

Vergroening

De aanplant van de bomen in de binnenstad is belangrijk voor de leefbaarheid. Ze verkoelen de omgeving, produceren zuurstof, vangen fijnstof af en slaan CO2 op. De bomen geven de Nieuwe Markt ook meer sfeer. Het regenwater dat valt op het dak van de Munt wordt afgekoppeld van het rioleringsstelsel. Dit schone regenwater wordt ondergronds afgevoerd naar de bomen. Op deze wijze krijgen de bomen op een natuurlijke wijze voldoende water en het rioleringsstelsel wordt ontlast.

Duur van de werkzaamheden

De werkzaamheden duren tot 30 november. Voor vragen of andere zaken is de aannemer tijdens de werkzaamheden bereikbaar in het pand Nieuwe Markt 2c.

Impressies via Mansvelt Infra-ontwikkeling en Management.

16 REACTIES

 1. Hoe kom je aan “weer”. Doet ik dit ooit dan. Maar ik zal je uit de droom helpen, het is gedaan in februari 2016.
  Dit had je ook zelf kunnen opzoeken.

 2. Dat is nu toevallig,stookhout voor de dikkoppen,de brandweer fijn oefenen en de zieke bomen uit hun lijden verlost
  Het lijkt wel st Nicolaas

 3. Nee klopt niet jeroen heeft gelijk waar jij het over hebt is het repareren van de fontein.
  En ja weer, dat heeft waarschijnlijk te maken met je IQ.

 4. Is nog niet zo gek lang gelden helemaal opgeknapt.
  Hadden ze daar niet van tevoren over kunnen nadenken? Nu ligt weer die binnenstad open.
  Is het een sport van de gemeente om zoveel mogelijk geld te verspillen om aannemers aan het werk te houden?

 5. De laatste keer dat er grootschalige werkzaamheden aan riool etc. zijn uitgevoerd was tijdens de zogenaamde revitalisering van de Binnenstad, waartoe besloten in 1996. Bijna alle pleinen en straten zijn toen vernieuwd en de nieuwe markt verkeersvrij gemaakt. Deze werkzaamheden zijn dus aan het einde van de vorige eeuw uitgevoerd, meer dan twintig jaar geleden.

 6. Hier zitten meerdere flapdrollen op deze site. En daar ben jij er een van.
  Hoe kun je nu concluderen dat het benoemen van een nieuwsfeit te maken heeft met het IQ?
  Ik zou het anders noemen; jij hebt het verstand van een goudvis.

 7. Zoals jij nu een weer deze reactie geeft daar zie ik aan dat jij net als mijn dochter van 6jr bent.
  Wat je zegt ben jezelf nanana.
  Maar ik ga slapen want ik word moe van jouw.

 8. Je schrijfwijze is van hetzelfde niveau dan van je dochter van 6.
  “jouw” 🙂
  Ik heb geen oordeel over jouw iq of eq. Je bent gewoon een stommerik.

Comments are closed.