Lezing over wildlife rondom Antarctica

Foto door: Otto Plantema

De bekende Nederweerter natuurfotograaf Otto Plantema vertelt op 13 november 2019 tussen 19.30 en 21.30 uur over zijn persoonlijke ervaringen tijdens de vele natuurreizen naar Antarctica en de ver afgelegen, meestal onbewoonde eilanden rondom Antarctica. Dit doet hij bij het Bibliocenter in Weert.

Albatrossen en Pinguins

In het eerste deel van de lezing vertelt Plantema over de albatros. De albatros is een globetrotter en is in zijn broedgebied rondom Antarctica bijzonder kwetsbaar. De meeste soorten waren 10-20 jaar geleden ernstig bedreigd door de trawlervisserij en geïntroduceerde muizen, ratten.

In zijn nieuwste boek Around the World for Albatrosses heeft Otto in 220 schitterende foto’s het leven van de 21 soorten albatrossen, van broedrituelen tot oriëntatie op zee tot beschermingsprojecten weergegeven. Het boek is voor €19,95 te koop in de pauze.Na de pauze toont Otto aan de hand van zijn prachtige foto’s het gedrag en biotoop van de vier pinguïnsoorten die op Antarctica broeden, met o.a. de ervaringen in de enorme keizerspinguïn kolonies op het twee meter dikke zeeijs in de Weddell Zee.

Natuurfotograaf Otto Plantema

Otto Plantema is een internationaal bekende natuurfotograaf. Al tijdens zijn studie in de jaren zeventig trok hij er op uit met zijn tent naar bestemmingen als Groenland, Spitsbergen en de Falklands. Otto publiceert zijn reisverhalen met zijn foto’s in internationale foto- en vogeltijdschriften. Zijn foto’s zijn beschikbaar op websites als Buiten-beeld en Minden pictures. Kijk voor een voorproefje van de schitterende foto’s op www.pbase.com/otto1.

Informatie

De lezing is op 13 november 2019, van 19:30 tot 21:30 uur. Kosten: Leden bibliotheek € 7,50 / Niet-leden € 10,-.