Een jonge marinier heeft dinsdagmiddag ingegrepen na een verkeersongeval bij de Boshoverbrug in Weert. Dankzij hem is erger voorkomen, zo meldt een van de getuigen.

Rond 15.00 uur werd op de Ringbaan-West een auto van achteren aangereden. De veroorzaker van de aanrijding ging er meteen vandoor. Al slalommend en met hoge snelheid reed hij verder. Een marinier die het had zien gebeuren stapte meteen in zijn auto en reed de doorrijder achterna. Na ongeveer na één kilometer wist de militair de veroorzaker van de aanrijding klem te rijden en zijn autosleutels af te pakken.

Een woordvoerster van de politie bevestigt dat een getuige de 53-jarige automobilist heeft gestopt. De brokkenpiloot bleek onder invloed van alcohol te zijn en is vervolgens door de politie aangehouden. “De betreffende militair verdient zeker een lintje!”, aldus de andere getuige.