Rabo ClubSupport steunt 234 clubs

(Foto’s) De Rabobank Weerterland & Cranendonck verwelkomde dinsdag 234 clubs uit Weert in het Munttheater voor de finale van Rabo ClubSupport. Gisteren werden er ook al 114 clubs ondersteund in Nederweert en donderdag vindt de finale plaats in De Borgh in Budel met nog eens 104 clubs. In totaal verdelen ze maar liefst € 175.000; dat is € 50.000 meer dan vorig jaar. Daarmee is het stembedrag ook hoger dan vorig jaar, namelijk € 5,14.

Tijdens het programma in het Munttheater informeerde de Rabobank haar gasten over Rabo ClubSupport als onderdeel van het thema ‘vitale leefomgeving’ van haar maatschappelijke agenda. Ze vertelden welke acties en initiatieven de mensen mogen verwachten. Dat deden ze in overleg met de ledenraad.

Vier clubs uit Weert betraden dinsdagavond het podium, te weten het Franciscus Hospice, Stichting Kindervakantieweek Stramproy, Stichting Mega Dance Company en Stichting Dorpsoverleg Haler. Het Hospice in Weert had de meeste stemmen gekregen. Dit waren en 915 en deze stemmen vertegenwoordigden een waarde van € 4.702,-

KVW Stramproy en Mega Dance Company vertelden over hun bijzondere bestedingsdoel. Het Dorpsoverleg wil de leefbaarheid vergroten door het organiseren van een kerstbrunch, samen met nog enkele verenigingen. Een gezellig samenzijn waar iedere inwoner van Haler bij kan aanschuiven.