De afdeling Weert van de Bond van Wapenbroeders houdt een dodenherdenking op zondag 10 november 2019 op de Britse militaire begraafplaats te Swartbroek, Weert. De plechtigheid vangt aan om 14.00 uur. Verzamelen om 13.45 uur op het plein voor de kerk bij de begraafplaats.

In het kader van 75 jaar bevrijding organiseert schutterij St. Cornelius op die dag een eenmalige bijzondere tentoonstelling om de herdenking extra aandacht te geven.

In het schutterslokaal De Krang aan de Ittervoorterweg 70H te Swartbroek stellen diverse leden van de historische Rëanectment vereniging Nederland militaire antiquiteiten uit Wereldoorlog II tentoon. Ook zullen zij toelichting geven op de attributen. Het geheel wordt ondersteunt door beeldmateriaal dat getoond wordt.

Aanwezig zijn onder andere

Uniformen van
– De 23e Hussards 12de Britse pantserdivisie
– De Royal Airforce.
– US, allerlei soorten gedragen in Europa.
– Het Russische Rode leger.
– Suffolk regiment 3e Britse infanteriedivisie.
– Militaire materialen uit WOII
– Materialen van Sherman tanks.
– Russische militaria van het Oostfront
– Enkele wapens, zoals de Garand, worden gedemonstreerd.
– Uniek is de ‘US Army on scale’ met meer dan 80 schaalmodellen.

De tentoonstelling is eenmalig, gratis toegankelijk van 11.00 uur – 13.00 uur en van 15.30 uur tot 17.30 uur. Uit respect voor de oud-strijders is het lokaal tijdens de herdenkingsplechtigheid gesloten.