Muzikale ontmoeting van culturen

(Foto’s) Het Franciscus Huis vormde afgelopen zaterdag het ideale decor voor een muzikale verbroedering van culturen.

Drie veelbelovende jonge muzikanten van het vermaarde Rimsky-Korsakov Conservatorium uit St. Petersburg speelden de sterren van de hemel. Het drietal behaalde veel nationale en internationale prijzen en trad op tijdens galaconcerten en festivals over de hele wereld. Ook trad een groep Eritreeërs van de Tewahedo kerk op met muziek en dans.

Het evenement werd georganiseerd door de beide Rotary clubs van Weert. De opbrengst was volledig bestemd voor goede kinderdoelen binnen de Eritrese gemeenschap. De in Nederland wonende Russische componist en musicus Olga van der Pennen verzorgde de presentatie van het evenement.

Bekijk een terugblik (door Theo Van de Winkel).