Twee gewonden na kleine explosie

(Foto’s/video) De hulpdiensten zijn dinsdagochtend massaal uitgerukt nadat bij een farmaceutisch bedrijf op bedrijventerrein De Kempen een kleine explosie had plaatsgevonden. In een reactorvat had een klein brandje gewoed, zo meldt een woordvoerder van de brandweer.

De explosie vond rond 9.15 uur plaats bij het bedrijf waar met chemische stoffen wordt gewerkt. Twee personen waren hierbij gewond geraakt. De BHV’ers van het bedrijf kwamen meteen in actie en wisten de slachtoffers in veiligheid te brengen en de toegesnelde hulpdiensten te instrueren.

Bij aankomst van de brandweer is de brand, die ontstaan is na een explosie in een reactorvat, geblust door personeel. Zij hebben een zogenaamd blusgas in het reactorvat geblazen, waardoor het vuur is gedoofd. Voor de brandweer restte de taak om de situatie verder veilig te stellen.

Twee werknemers hebben chemische brandwonden opgelopen. In eerste instantie zijn ze ter plaatse onder de douche gezet, daarna zijn ze overgebracht naar het ziekenhuis voor observatie en verdere behandeling.

De situatie was snel onder controle. Bij de explosie zijn enkele chemische stoffen betrokken. Een Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is aanwezig om metingen te verrichten. Er is geen enkel moment gevaar geweest voor de directe omgeving.

Naar de oorzaak van het ongeval zal nader onderzoek worden gedaan. De overige werknemers worden door de directie van het bedrijf opgevangen en geïnformeerd.

Video via Youtube

https://youtu.be/PK4ILFDG0hI