Weerter Podium Prijzen uitgereikt

Fotograaf: Rob Nijpels

Woensdagavond werden in het Munttheater de winnaars van de Weerter Podium Prijzen (WPP) seizoen 2018-2019 bekendgemaakt. Na afloop van de voorstelling ‘Love is Wonderful!’ van cabaretière Karin Bruers, werden de prijzen overhandigd door Godain Weerts van Becs IT Services, de sponsor van de WPP.

De Weerter Podium Prijs is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt in de categorieën ‘professioneel’ en ‘uit de regio’. Deze laatste categorie bestaat uit Weerter verenigingen die het afgelopen seizoen in het Munttheater hebben opgetreden. Allen maken kans op deze stimuleringsprijs waar, naast een trofee, ook een geldbedrag aan gekoppeld is. Een geldbedrag van € 500,- voor de 3e prijs, € 750,- voor de 2e prijs en de gelukkige winnaar van de 1e prijs mag € 1.250,- in ontvangst nemen.

In de categorie ´Uit de regio´ zijn de gelukkige prijswinnaars als volgt, de 1e prijs voor Toneelgroep Weert, de 2e prijs voor Kerkelijke Harmonie St.- Joseph 1880 en tot slot, de 3e prijs voor V.V. De Rogstaekers.

Brigitte van Eck maakte de winnaar van de publieksprijs in de categorie ‘Professioneel’ bekend. Dit jaar gaat de prijs naar de indrukwekkende show van Guido’s Orchestra met ‘Maestro Moments’, die als voorstelling de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen. Guido was zelf bij de uitreiking aanwezig, en heeft de prijs in ontvangst kunnen nemen.

Becs IT Services draagt cultuur een warm hart toe. Directeur Godain Weerts is zelf regelmatig als gast en lid van Cubis in het Munttheater aanwezig. Hij vindt het van belang om als bedrijf goede culturele initiatieven in de Weerter maatschappij te ondersteunen. En daar past de sponsoring van de Weerter Podium Prijs goed bij. De trofeeën werden dit jaar gemaakt door Mitchel, Joëlla en Wim, kunstenaars van PSW.

X