Werkgerei domineert in het centrum

(Foto’s) Er is volop bedrijvigheid in het centrum van Weert. Er wordt hard gewerkt vanwege onderhoud en om de binnenstad aantrekkelijker te maken.

Op de Nieuwe Markt wordt hard gewerkt aan de vernieuwing van de riolering. Als de riolering is vervangen gaat de aannemer aan de slag met het planten van nieuwe bomen en de aanleg van spelaanleidingen.

Ook op de Markt doen de graafmachines, stampers en trilplaten hun werk. Daar wordt gewekt aan de verlichting van het gemeentemuseum en de St. Martinuskerk. Woensdag is de eerste paal geplaatst met lampen die de St. Martinustoren en het museum sfeervol gaan aanlichten.

Ook achter het museum wordt gegraven. Daar worden nieuwe kabels gelegd voor de transformatoren die in het pand van de Muntpassage zijn geplaatst. Deze transformatoren moeten de huidige trafo’s in het monumentale museumpand gaan vervangen.

Deze week is overigens ook de sfeerverlichting boven de winkelstraten opgehangen. Daarnaast worden de houten panelen in de kozijnen van de Muntpassage aan de Nieuwe Markt vervangen voor glas.