Zeemeerminnen naar open NK

Komende zondag vindt in Maastricht de open Nederlandse Kampioenschappen Zeemeerminzwemmen plaats. 140 zeemeerminnen uit binnen- en buitenland zullen hier strijden voor de titel Open Nederlands Kampioen.

Aan deze kampioenschappen nemen ook twee meiden deel uit de zeemeerminnengroep van Zwembad de IJzeren Man. De 11-jarige Yelina en 9-jarige Dedi hebben de afgelopen weken hard getraind en zullen komend weekend hun zwemkunsten laten zien tijdens dit kampioenschap.

De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen. Er zal gestreden worden op het onderdeel snelheidszwemmen en parcourszwemmen. De zeemeerminnen maken tijdens het zwemmen gebruik van een monofinn en natuurlijk wordt de mooiste staart meegenomen om tot de beste resultaten te komen.

Beide zeemeerminnen heel veel succes toegewenst komend weekend.