Terugblik Jota-Joti scouting

(Foto’s) Afgelopen weekend hebben Scouting Sint Job Leuken-Weert en Scouting Nederweert gezamenlijk het jaarlijkse evenement Jota-Joti georganiseerd.

Tijdens dit evenement kunnen scoutinggroepen van over de hele wereld via zendamateurs en internet contact opnemen met andere scoutinggroepen van over de hele wereld. Beide scoutingverenigingen pakten de Jota-Joti op om hier voor de leden een dag vol activiteiten op en rond het scoutinggebouw te organiseren.

Op de vrijdagavond namen de oudste leden en leiding van beide verenigingen deel aan Expeditie Joti, een evenement van Scouting Limburg waar Limburgse scoutingroepen op het scoutinggebouw “’t Luukske” puzzels op moesten lossen. Met de uitkomsten van deze puzzels kreeg het auto team locaties door welke door Limburg verspreid waren.

Op de zaterdag is flink uitgepakt met activiteiten voor alle leden. Zo hebben de leden contact gelegd via de zenders (zowel 80 meter als 2 meter) met andere verenigingen. In het scoutinggebouw zijn diverse spellen gespeeld. Bij de Jumbo op het St. Jobplein op Leuken was een grote opblaasbare stormbaan geplaatst. Hier hebben de leden een estafette in het thema Jota-Joti gehouden. Bij de kerk van Leuken was via een peilzender en portofoons een zoektocht gestart waarbij een geheimzinnige sleutel werd gevonden. Bij het scoutinggebouw bleken deze sleutels nodig te zijn om een grote kist te openen waarin voor iedereen een aandenken van deze dag zat.

De zendamateurs welke zich al jaren belangeloos inzetten om tijdens de Jota-Joti de kinderen een leuke dag te bezorgen hebben namens de beide verenigingen het vriendschapsteken ontvangen, een teken als blijk van waardering voor mensen die bijzondere diensten hebben geleverd aan Scouting.

’s Avonds was er voor de oudste leden en leiding een avondspel door de wijk. Na dit spel is het nog lang gezellig gebleven op het scoutinggebouw.

Verdere informatie over de Jota-Joti en beide verenigingen is te vinden op:
https://nl-nl.facebook.com/ScoutingStJobLeukenWeert
https://www.instagram.com/scoutingst.job/ en
https://nl-nl.facebook.com/ScoutingNederweert.

Bekijk een ingestuurde bijdrage.