Bevrijders terug op Vossenberg Meijel

Meijel – (Foto’s/video) Zondag was het precies 75 jaar geleden dat Meijel bevrijd werd.

In Meijel wilde ze dit niet ongemerkt voorbij laten gaan. Samen met o.a. de Schotse bevrijders werd de vrijheid gevierd. Hoewel het project “Vesting en Belfort Vossenberg” nog in uitvoering is, wilde men toch alle aandacht schenken aan deze blijvende herinnering aan oorlog en vrijheid met een feestelijke open dag van “Vesting en Belfort Vossenberg”.

De luistersteen van de Liberation route met het verhaal David McKellar, werd door zijn kleinzoon Scot Mathieson onthuld. De Gordon Highlanders legden hier een krans ter nagedachtenis aan hun gesneuvelde kameraden. De Peeltroef landmark, het kunstwerk van Dirk Verberne, heeft zijn plek dan ook gevonden.

Video via Youtube

https://youtu.be/ryncuT-yx3I

[nggallery id=’8667′]