Maarheeze – (Foto’s) Op veel plekken in Nederland voeren boeren vandaag actie bij de opritten van snelwegen. Ook tussen Weert en Eindhoven werd er geprotesteerd. Zo stonden bij Maarheeze en Leende tractoren naast de opritten van de A2.

Het protest gebeurde vreedzaam. De boeren konden dan ook rekenen op ‘steuntoeters’. Talloze automobilisten en vrachtwagenchauffeurs toeterden vriendelijk en staken de duim ophoog naar de boeren die naast de A2 stonden.

Aanleiding voor de protesten is het gesprek tussen landbouwminister Carola Schouten en 13 boerenorganisaties, verenigd in het Landbouwcollectief, dat vandaag plaatsvindt. Tijdens dit gesprek presenteerde het Landbouwcollectief een eigen pakket aan maatregelen om de crisis rondom het stikstofprobleem tegen te gaan.

Met de protestactie willen de boeren eendracht uitstralen en extra druk uitoefenen om tot een oplossing te komen.