Gewonden bij explosie drugslab

112 Brandweer Weert Uitgelicht Weert 4 reacties 2 min. leestijd

Update 14.13u – (Foto’s/video) De hulpdiensten zijn donderdag rond 10.50 uur gealarmeerd voor een brand in een ‘bijgebouw’ aan de Heihuisweg (achter het Blauwe Meertje).

In een loods / schuur was brand uitgebroken. De brand ging gepaard met enige rookontwikkeling. Tevens was er een chemische lucht in de omgeving waarneembaar. Uit voorzorg kwam daarom ook een ambulance ter plaatse.

Het dak van de loods is gedeeltelijk ingestort. In de loods staan nog diverse vaten. Vermoedelijk heeft hier een chemische vloeistof ingezeten.

Update

In de loods is een in werking zijnde productielocatie voor drugs aangetroffen. Een man, de bewoner van het pand, is aangehouden. De hond is opgevangen bij buurtbewoners.

Update 12.47u

De schuur staat los van een woning en bevindt zich in het buitengebied. Rond 11.00 uur kwam een melding bij de brandweer binnen van een brand in een schuur.

Ter plekke bleek dat er in de schuur mogelijk synthetische drugs geproduceerd werden. Er was een explosie geweest en er bevonden zich enkele kleine brandhaarden in de schuur. De brand is inmiddels gedoofd.

LFO

De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is in kennis gesteld en is onderweg naar Weert. Of het hier om een grote productielocatie gaat, is nog niet bekend. Het productieproces zal eerst op een veilige manier beëindigd moet worden, alvorens er verder onderzoek verricht kan worden.

Update 13.33u

Het team van het Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) is begonnen met het onderzoek.

Update 14.13u

Bij het Radboud UMC is een zwaargewonde man binnengebracht. Waarschijnlijk is deze man betrokken geweest bij de explosie en brand bij het drugslab. Inmiddels zijn er nog twee verdachten aangehouden, waarvan één ook is opgenomen in een ziekenhuis. De bewoner zit nog vast op het politiebureau.

Video via Youtube

https://youtu.be/xZjVpBdHhNw

[nggallery id=’8699′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties