Auto gelanceerd op Maaslandlaan

(Foto’s/video) In de nacht van woensdag op donderdag zijn de hulpdiensten rond 1.30 uur gealarmeerd voor een eenzijdig verkeersongeval op de Maaslandlaan in Weert.

Een automobilist verloor ter hoogte van sporthal Aan de Bron de macht over het stuur. De auto kwam uit de richting van de rotonde aan de Limburglaan. De auto raakte van de weg en schampte een boom. De boom brak vervolgens doormidden. Het voertuig werd over de heg op de naastgelegen parkeerplaats gelanceerd en kwam op z’n zijkant tot stilstand.

De bestuurder van de auto raakte lichtgewond. Omdat in eerste instantie werd gevreesd dat de bestuurder beklemd zat in zijn voertuig werd ook de brandweer gealarmeerd. Het slachtoffer wist echter op eigen kracht het voertuig te verlaten. De hulpverleners troffen de gewonde bestuurder aan op de nabij gelegen Schuttebeemd.

Het slachtoffer is voor verdere behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is afgesleept door een berger. De gemeente Weert zal worden ingeschakeld om de beschadigde boom te ruimen. Verder raakten een heg en bordje op de parkeerplaats beschadigd.

Video via Youtube

https://youtu.be/p4SeAkrFpmU