Eerste dichtbundel Jan Feijen

De meeste mensen zullen Jan Feijen kennen als voorzitter van Veldeke Wieërt. Hij heeft van meet af aan meegewerkt aan alle dialectpublicaties, zoals het ‘Weertlands woordenboek’ , ‘Schoeën gezagdj’, ‘Waat ‘ne kâl!’, enz., enz. Vanaf 2006 verzorgt hij ook cursussen ‘Laeze en schriêve’.

Daarnaast schrijft hij in zijn eigen Weerter dialect verhaaltjes en gedichten, al of niet via de Schriêverskrînk Wieërter lând. Nu heeft hij uit zijn verzameling een dichtbundel samengesteld met ca. 50 gedichten onder de titel ‘ ’t Laeve dóchtbeej’ . Daarin staat het doen en laten van mensen centraal. De illustraties zijn van Gerrit Hoeben uit Nederweert.

Geïnteresseerden kunnen de bundel bestellen via een mail aan: [email protected] en gelijktijdige betaling van € 9,90 naar NL20 RABO 01355 13642 t.n.v. J.A.P. Feijen. Afhaaladres: Hortensiastraat 28 in Nederweert.

De officiële presentatie van de bundel is op zaterdag 30 november om 15.00 uur in De Brouwschuur, Parallelweg in Weert. Daar kunnen ook bestelde boeken worden afgehaald. Vanaf 2 december is de bundel ook te koop bij Bruna in Weert en Nederweert.