Wethouder neemt dichtbundel ‘Het is nu – De Vaart Vertelt’ in ontvangst

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd

In het kader van 200 jaar Zuid-Willemsvaart maakte dichter Rick Terwindt een unieke dichtbundel. Deze bundel is een ode aan het kanaal dat tal van steden, waaronder ook Weert, met elkaar verbindt.

De bundel bestaat uit drie diverse delen, waaronder een prentenboek, kanaalgedichten en jeugdpoëzie. Terwindt werkte samen met o.a. illustrator Connie Snoek en 800 kinderen om deze bijzondere bundel met houten kaft te realiseren.

Rick Terwindt sloot zich aan bij het cultuurhistorische kunstproject ‘Dat Wat Blijft’, waarin twee jaar lang bijzondere verhalen werden verzameld van mensen die een band hebben met deze vaart. Deze expositie was in juni vorig jaar ook in Weert te bezichtigen en werd mede georganiseerd door Museum W.

Afgelopen vrijdag mocht wethouder Suzanne Winters dan ook in Museum W een van de 200 exemplaren van de dichtbundel ‘Het is nu – De Vaart Vertelt’ in ontvangst nemen. Ze kreeg de bundel uit handen van Rick Terwindt overhandigd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie