Fundraising Kerstmarkt Muntpassage

Op zaterdag 21 december, tijdens Winters Weert organiseren studenten van Avans Hogeschool een fundraising Kerstmarkt in de Muntpassage. Sfeervolle kraampjes met leuke Kerstcadeautjes. Er is koek & zopie en bij de loterij maak je kans op één van de Kerstpakketten t.w.v. € 75,-. Van 10.30 tot 22.00 uur kun je de studenten een hart onder de riem steken.

De studenten zetten zich in voor Stichting MS Research en willen met hun bijdrage het onderzoek naar medicatie en behandelmethodes tegen MS steunen. Say yes to ending MS, is de slogan waarmee de studenten de noodzaak aangeven omdat onderzoek echt nodig is.

Elke stap is er één”

Als je MS hebt verzet je heel wat stappen.
– Zware stappen als het lopen moeilijker wordt.
– Verdrietige stappen achteruit wanneer je functies (tijdelijk) verliest.
– Belangrijke stappen als er lichtpuntjes zijn in de vorm van aanpassingen, hulpmiddelen, therapieën of medicatie. Daarom zetten wij, (Lisa, Ayra en Jaëla) op 21 december 2019, net een stapje extra voor Tom. Tom is 20 jaar en het broertje van Lisa. ‘Dit alles doen we om geld op te halen voor stichting MS Research’ zodat in de toekomst anderen geholpen kunnen worden.

https://www.inactievoorms.nl/team/in-actie-voor-tom

Over MS

1 op de 1000 mensen krijgt multiple sclerose. MS is zeer ingrijpend voor de persoon zelf en zijn omgeving. De diagnose wordt vooral gesteld bij personen tussen de 20 en 40 jaar oud. Juist op deze leeftijd geven veel mensen hun leven vorm en maken ze plannen voor de toekomst.

Als je gezondheid het af laat weten, is beter worden je liefste wens. Voor mensen met MS kan die wens nog niet vervuld worden, omdat er nog geen oplossing is voor deze letterlijk en figuurlijk zenuwslopende ziekte. Wel is er zicht en hoop op een betere toekomst, door wetenschappelijk onderzoek. Meer weten is meer – kunnen – doen. Zonder geld geen onderzoek en zonder onderzoek geen kennis en inzicht in de ziekte en dus geen betere behandelingen of medicijnen. Eén jaar onderzoek kost gemiddeld € 60.000,-. Zonder hulp lukt dat niet! Iedere actie, groot of klein, brengt de oplossing een stapje dichterbij, alles is welkom en alles draagt bij.

Voor meer informatie over de activiteiten bekijk onze website www.muntpassage.nl.