Geopad IJzeren Man officieel geopend

(Foto’s/video) Onder grote belangstelling werd zondag bij het natuur- en milieucentrum (NMC) in het IJzeren Man gebied het ‘Geopad’ officieel geopend. De opening gebeurde in het bijzijn van wethouder Gabriels. Ook een aantal raadsleden waren bij de opening aanwezig.

De opening was aansluitend aan het NMC Café, waarbij sprekers dieper ingingen op het Geopad. Miljoenen jaren geleden stroomden de Rijn en de Maas door het natuur- en recreatiegebied de IJzeren Man in Weert. In het huidige landschap zijn daar nog sporen van terug te zien door het nieuw ontwikkelde Geopad.

Het Geopad is 1,5 kilometer lang en volgt grotendeels een van de bestaande wandelroutes in het IJzeren Mangebied. Het pad is met speciale bordjes aangegeven. Bij het Geopad gaat het om het lezen van het landschap. Het natuurgebied is niet zomaar ontstaan. Het heeft een eigen identiteit en er zitten bijzondere verhalen achter.

Bezoekers kunnen bij het NMC de speciale geokar lenen. Leuk voor team- of familie-uitjes om zo op experimentele wijze de geschiedenis van de natuur in onze regio te ontdekken.

Video via Youtube

https://youtu.be/GhVa9Jn5wK8