(Foto’s) Daar waar de gemeente Weert streeft om elke dag een nieuwe boom te planten, denkt een bever in de wijk Vrouwenhof daar heel anders over. Ofja, hij maakt er dankbaar gebruik van.

De ijverige bever heeft afgelopen dagen zijn slag geslagen op de Leukerschansstraat. Het dier is aan verschillende bomen gaan knagen om zijn ultieme dam te bouwen. Zaterdagochtend boekte hij zijn eerste resultaat. Een van de aangeknaagde bomen was in een vergevorderd stadium dat buurtbewoners de gemeente waarschuwden.

Een medewerker van de gemeente heeft de bever een handje geholpen door de laatste centimeters door te zagen. Dit om te voorkomen dat de boom de andere kant op zou vallen, mocht de bever terugkomen om zijn project te hervatten. De boom ligt intussen om. Het is nu wachten hoe het project verder zal verlopen.

Bekijk de stand van zaken (met ingestuurde bijdragen van Bart en Rob).