Leerlingen rennen voor Peramiho

(Foto’s) Woensdag werd bij de scholen van Stichting Eduquaat aandacht geschonken aan de Dag van de Rechten van het Kind. Dit jaar stond het recht op een thuis voor ieder kind centraal.

De zeven scholen van Eduquaat organiseerden woensdag een sponsorloop. De opbrengst van deze sponsorloop gaat naar Stichting Peramiho met het project Watoto Kwanza. Dit is een project in Tanzania waarbij gestimuleerd wordt dat kinderen opgroeien in een thuis in plaats van een tehuis. Gezinnen / familieleden worden financieel ondersteund om kinderen een thuis te bieden.

Gastles

De afgelopen week hebben kinderen van de scholen een video-gastles gevolgd. Deze gastles werd verzorgd door Monique Derrez, voorzitster van de Stichting. Fer Nijssen van SEP zorgde voor de sfeervolle film. De les vormde de introductie voor leerlingen om te proberen zoveel mogelijk sponsoren te vinden voor de loop.

Sponsorloop

Woensdag startten Brede School Moesel en Brede School Markeent al vroeg in de ochtend. Op het einde van de ochtend liepen de kinderen van Obs de Graswinkel, Obs Molenakker, Obs de Uitkijktoren, OJBS de Duizendpoot en bs St Jozef voor het goede doel. Ook de kinderen van Kinderopvang Humankind liepen op diverse plaatsen mee.

Een sportieve gebeurtenis voor een goed doel. Het startschot werd in stijl, door zeer sportieve mensen verzorgd. Zo gaven Thomas Witjens, de Jogg coördinator en Niels Peulen met diverse combinatiefunctionarissen van Punt Welzijn acte de presence bij de scholen. Ook Frank Cuppers, bestuurder van Eduquaat en Monique Derrez, voorzitster van Stichting Peramiho zetten met liefde en plezier de sponsortrein in beweging.

Bekijk een impressie van Obs Molenakker en Brede School Moesel (door o.a. Theo Van de Winkel).