ETF bouwt karretjes voor Legoland

Foto: screendump Youtube - presentatie nieuwe attractie met CEO Ruud Koppens

Nederweert – De innovatieve ontwikkelingen van ETF Ride Systems uit Nederweert gaan de hele wereld over. Het bedrijf bouwt karretjes voor het nog te openen Legoland in New York, zo is deze week door CEO Ruud Koppens in het Amerikaanse Orlando bekend gemaakt.

De karretjes van ETF gaan rijden in de attractie ‘Lego Factory Adventure ride’. In deze attractie veranderen de bezoekers in Lego Minifiguren. Dankzij de sensoren bewegen de Lego-minifiguren met de bezoekers mee. Terwijl gasten in hun voertuigen ronddraaien, zien ze een scherm waar ze hun voertuig in Lego zien veranderen en zichzelf zien transformeren in een Lego Minifiguur.

De voertuigen die ETF heeft ontwikkeld hebben qua techniek enige gelijkenis met de de karretjes van de Efteling attractie ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’. Ook deze zijn door ETF ontwikkeld. Het gaat om computergestuurde karretjes die zich niet over rails maar vrij in een ruimte kunnen voortbewegen.

In totaal bouwt ETF 19 karretjes voor de in aanbouw zijnde attractie. De karretjes gaan met z’n drieën naast elkaar door de ‘Lego fabriek’ rijden. Er is een extra karretje ontwikkeld voor mensen in een rolstoel. Het karretje is door ETF zo ontwikkeld dat de rolstoelgebruikers zonder vertraging meteen kunnen instappen en er geen extra wachttijd ontstaat.

Bekijk de onthulling via Youtube

https://youtu.be/V9y1M3nbXUk