‘Levend boek’ lenen in het Bibliocenter

(Foto’s) Bij het Bibliocenter in Weert kon je zaterdagmiddag een ‘levend boek’ lenen tijdens het evenement ‘De Mensenbieb’.

Uit een catalogus van ‘levende boeken’ kon je een mens kiezen met een bijzonder verhaal en hem of haar alles vragen. Bezoekers konden in gesprek gaan en nieuwe werelden leren kennen. Nieuwsgierig zijn we allemaal, dat zit in onze natuur. Hoe voelt het om in een rolstoel te zitten? Wat als je niet kunt lezen of schrijven? Of als je als vrouw op vrouwen valt? Vragen die we misschien hebben, maar voor ons houden konden vandaag worden gesteld.

De mogelijkheid om een ‘levend boek’ te lenen werd in het kader van Weert Respecteert aangeboden door Bibliocenter i.s.m. de Mensenbieb. De Mensenbieb brengt mensen letterlijk met elkaar in gesprek en draagt daardoor bij aan verbinding en meer wederzijds begrip in onze samenleving.

Bekijk een sfeerimpressie (door Theo Van de Winkel).