Van Hornepenning voor Frank Steijns

(Foto’s/video) Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van “Vrienden van de Beiaard” kreeg Frank Steijns zaterdag 9 november 2019, uit handen van loco-burgemeester Paul Sterk, de Van Hornepenning. Deze penning wordt als blijk van waardering en erkentelijkheid toegekend aan hen die zich, in maatschappelijke, culturele of anderszins verdienstelijk gemaakt hebben voor de gemeente Weert of haar inwoners.

De heer Steijns is sinds 1995 stadsbeiaardier van de gemeente Weert. Hij wordt door zijn collega’s wereldwijd als een uitzonderlijk goede beiaardier beschouwd. In de jaren negentig was hij als adviseur nauw betrokken bij de uitbreiding en verbetering van het toenmalige carillon van de St. Martinuskerk, sindsdien behorend tot de fraaist klinkende carillons van Europa.

Hij organiseert in Weert al 15 jaar een internationaal beiaardfestival, waarbij beiaardiers van over de hele wereld naar Weert komen om concerten te geven. Hij staat altijd klaar om bijzondere evenementen in Weert met het carillon extra feestelijk te maken, zoals bijvoorbeeld bij het bezoek van de Koninklijke familie, Bospop, Cultureel Lint en carnaval. Bij allerlei gelegenheden is hij een gepassioneerd verteller over de vele aspecten van de beiaard en het beiaardspel.

Video via Youtube

https://youtu.be/bPYZjDKlZB4

[nggallery id=’8626′]