Meldpunt vuurwerkoverlast Weert

Sinds september zijn de eerste knallen al hoorbaar in de gemeente Weert. Om inzichtelijk te maken waar en wanneer vuurwerk wordt afgestoken en waar de overlast uit bestaat heeft de fractie Goubet-Duijsters een meldpunt ingericht waar inwoners hiervan melding kunnen maken: www.melding-vuurwerk-weert.jouwweb.nl.

Het meldpunt is geopend van 11 november 2019 tot 5 januari 2020. De meldingen worden geïnventariseerd en zullen na 5 januari geanonimiseerd aangeboden worden aan de gemeente. Tussentijds worden er updates geplaatst.

Het meldpunt is nu 14 dagen geopend. Tot en met 25 november zijn er 143 meldingen binnengekomen van vuurwerk dat in onze gemeente wordt afgestoken. Van de 16 wijken in Weert zijn er vanuit 12 wijken meldingen binnengekomen. Van het overgrote deel van de meldingen bestaat de overlast uit zwaar knalvuurwerk. Wijken zonder melding zijn Kazernelaan, Laar en Hushoven, Tungelroy en Altweerterheide. Hieronder de vier wijken waar de meeste medlingen vandaag komen en locaties waar het meest wordt afgestoken.

Boshoven koploper

Wat opvalt is dat de wijk Boshoven koploper is met 43 meldingen. Locatie Vrakker-West, omgeving Korenbloemstraat. Tijdstip van 17.30 uur tot middernacht. Hierna volgt Molenakker / Kampershoek met 29 meldingen. Locatie Scheepsbouwkade onder viaduct in de avonduren vanaf 17:00 uur. Overdag op tijden dat scholieren naar school gaan om 08.00 uur en ‘s middags naar huis fietsen rond 15:00 uur, fietspad Helmondseweg.

Groenewoud met 23 meldingen. Overdag locatie rondom Philips van Horne en in de avonduren tussen 20.00 uur en 22.00 uur, in het park Aan de Bron. Graswinkel met 20 meldingen. Overdag en in de avonduren locatie voetbalveld en het fietspad nabij Zilvermeeuw.

Reactie raadslid Karin Duijsters

Raadslid Karin Duijsters: ”Ik ben geschrokken van het aantal meldingen dat tot nu toe is binnengekomen. Ik heb inwoners horen zeggen dat het knallen ieder jaar steeds vroeger begint. Echter wanneer en waar, dat was niet duidelijk. Met het inrichten van dit meldpunt wordt het echter een stuk overzichtelijker. Door het plaatsen van updates kan zowel de politie als handhaving van de gemeente het toezicht hierop aanpassen.”