Minibos ‘Luuëkerböske’ geopend

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 1 min. leestijd

(Foto’s/video) De wijk Leuken heeft vanaf vandaag ook een ‘Tiny Forest’. Het minibos ter grootte van een tennisbaan ligt naast winkelcentrum Leuken en heeft de naam ‘Luuëkerböske’ gekregen. De naam werd donderdag door wethouder Gabriels onthuld.

De leerlingen van groep 3 en 4 van IKC Leuken hielpen vandaag mee met het aanplanten en gaan zorgen voor het beheer. De plantdag van vandaag was het startschot voor het educatieve traject dat verbonden is aan het Tiny Forest, een concept van IVN Natuureducatie. Voor de harde werkers lagen er gezonde snacks klaar. Nadat de leerlingen hun boom hadden geplant kregen ze ook nog een klein cadeautje mee naar huis.

Een Tiny Forest is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Onderdeel van elk Tiny Forest is een buitenlokaal waar kinderen kunnen leren over de Nederlandse natuur. Buurtbewoners ontmoeten elkaar op een prettige en gezonde plek. Het minibos stimuleert biodiversiteit en biedt kansen om klimaatproblemen tegen te gaan.

Video via Youtube

https://youtu.be/ZX-2DflKrA0

[nggallery id=’8679′]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie