Opening Vastelaovendj op het Bassin

(Foto’s) Op het Bassin werd maandagavond voor de eerste keer de opening van het vastelaovendj-seizoen gevierd.

De ondernemer van Barco en Denver had dit jaar samen met Giga Entertainment de stoute schoenen aangetrokken. Samen organiseerden ze voor de eerste keer een openlucht festijn. Aanleiding was de discussie over de 11e van de 11e viering in Maastricht dat dit jaar van het Vrijthof naar het MECC was verhuisd. Volgens veel vastelaovendj-vierders hoort het feest in de open lucht plaats te vinden.

Het feest had, mede door de regen, even tijd nodig om op gang te komen. Toen het eenmaal donker was, het gestopt was met regenen en de mensen van de kroegen naar buiten verhuisden werd het steeds drukker.

Diverse artiesten stonden op het plein voor de muzikale invulling van het feest. Het werd uiteindelijk een erg gezellig feestje dat voor herhaling vatbaar is.
[nggallery id=’8642′]