3Hoven Lichtjesroute in beeld

(Foto’s) Woensdagochtend werd op Boshoven de 3Hoven Lichtjesroute georganiseerd. Leerlingen van de Odaschool en Obs de Uitkijktoren werden uitgedaagd om op de fiets met goede verlichting naar school te komen en samen met de kinderen van Boshoven een lichtjesroute te fietsen.

De leerlingen gingen de uitdaging graag aan. Op de meest creatieve vormen was er verlichting aangebracht op de fietsen en kleding. De Lichtjesroute startte bij de Odaschool en eindigde bij de Uitkijktoren. Daarna volgde een prijsuitreiking waar van elke school vijf leerlingen werden beloond voor de beste verlichting.

Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer. Helemaal als zij hun verlichting niet op orde hebben. Met fietsverlichting daalt de kans op een aanrijding in het donker met 20%. Om de kinderen en ouders bewust te maken van de noodzaak werd door de scholen de Lichtjesroute georganiseerd.

Bekijk een kleine sfeerimpressie (met ingestuurde foto’s).