Archieffoto: ziekenhuis SJG in Weert
Archieffoto: ziekenhuis SJG in Weert

Het Sint Jans Gasthuis in Weert staat dit jaar wederom in de top 10 van de beste ziekenhuizen in Nederland volgens het Algemeen Dagblad. Het Weerter ziekenhuis staat dit jaar op 8e plaats (van de 100).

De Ziekenhuis Top 100 van het AD maakt gebruik van gegevens die ziekenhuizen elk jaar moeten aanleveren, bijvoorbeeld aan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ). Ziekenhuizen worden beoordeeld op 33 criteria die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen. Voor de Top 100 wordt uit die gegevens een selectie gemaakt: een mix van veelvoorkomende ingrepen, bijvoorbeeld de uitkomst van operaties bij staar of een gebroken heup, maar ook heel specialistische behandelingen, zoals kankeroperaties of vaatchirurgie. Ook tellen zaken mee die voor álle patiënten van belang zijn: controle op ondervoeding of toezicht op medicatie.

Vorig jaar haalde het SJG een 6e positie in de top 100. Dit jaar is het ziekenhuis twee plekken gezakt naar plek 8. Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond doet het dit jaar ook goed. Zij staan op plek 7.

Bekijk de beoordeling

https://iwdg.nl/2Ct83yW