Nederweert – (Foto’s/video) – Update 19.24u – De hulpdiensten zijn zaterdag omstreeks 18.15 uur gealarmeerd voor een woningbrand in Nederweert.

Aan de Stateris was brand uitgebroken in een garage / berging waar een montage- en timmerbedrijf in is gevestigd. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen sloegen de vlammen al uit het dak. Vanuit de meldkamer werd er opgeschaald naar ‘middelbrand’.

De brandweer van Nederweert en Weert kwamen met o.a. twee blusvoertuigen en een waterwagen ter plaatse om het vuur te bestrijden. De brand is inmiddels onder controle. De brandweer wist overslag naar de naastgelegen woning te voorkomen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Stichting Salvage is in kennis gesteld voor de verdere nazorg van dit incident.

Update 19.24u

De aanwezige kachel in de garage is de oorzaak geweest van het ontstaan van de brand. De aanwezige gasflessen konden door de brandweer worden veilig gesteld.

Video via Youtube

https://youtu.be/4YOSpNCvleM