‘Witte rook’ uit sacristie Martinuskerk

(Foto’s/video) Witte rook bij een kerk kan betekenen dat er een belangrijke beslissing is genomen waarnaar al enige tijd werd uitgekeken. Dat was afgelopen nacht niet het geval.

De brandweer en politie werden gealarmeerd voor een ‘brandgerucht’ bij de Sint Martinuskerk. Passerende BOA’s hadden witte rook op het dak van de sacristie waargenomen. Ze vertrouwden het niet en gingen bij de naastgelegen shoarmazaak vragen of deze rook al ooit eerder was waargenomen. Dat bleek niet het geval te zijn en dus werd uit voorzorg de brandweer gealarmeerd.

Uit voorzorg werd naast een tankautospuit ook een ladderwagen opgeroepen. Maar de vermoedens van de toegesnelde brandweerlieden bleken al snel te kloppen. De witte rook was afkomstig van het rookgaskanaal van de verwarmingsketel. Afgelopen jaar is de verwarmingsinstallatie vernieuwd en daarmee ligt mogelijk ook de verklaring waarom de witte damp niet eerder is waargenomen.

Uit voorzorg werd nog een controle uitgevoerd waarna de brandweer weer terugkeerde naar de kazerne.

Video via Youtube

https://youtu.be/U8IonyE7ZyY