Zwaar ongeval op de Kempenweg

Update 21.00u – (Foto’s) De hulpdiensten zijn maandagavond rond 18.30 uur massaal gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Kempenweg in Weert.

Eén kilometer voor de Belgische grens bij Lozen had een flinke aanrijding plaatsgevonden. Volgens getuigen gebeurde het ongeval na een remactie. Een van de voertuigen kwam tijdens een uitwijkmanoeuvre op de andere weghelft terecht waarna een botsing ontstond. Door de klap raakte een van de betrokken auto’s van de weg.

De situatie leek zo ernstig dat ook de brandweer, een OvD-G en traumahelikopter werden gealarmeerd. De brandweer moest een slachtoffer uit de auto bevrijden door het dak van de auto af te knippen.

De provinciale weg tussen Weert en de Belgische grens is volledig afgesloten voor het verkeer. Het verkeer kan omrijden via Budel.

Update 19.54u

Bij het ongeval raakten drie personen betrokken. Twee personen zijn gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Een van de betrokkenen moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd.

Omstanders, waaronder een brandweerman uit Duitsland, boden eerste hulp bij het ongeval. De weg is nog enige tijd afgesloten. Een team van de VerkeersOngevallen Analyse (VOA) doet onderzoek.

Update 21.00u

De weg is weer vrijgegeven.

Video via Youtube

https://youtu.be/TNd_b5rYdYk