Over fietspad ‘omdat Google dat zegt’

Foto via: instagram.com/politie_marco

Budel – Een vrouw (26) uit Nederweert had afgelopen nacht wel een heel opmerkelijke verklaring voor haar rijgedrag. Ze reed over het donkere fietspad naast de A2 in Budel. Tegenover de politie verklaarde ze: “omdat Google Maps dat zegt”. Maar er was meer aan de hand.

De bestuurster bleek het initiatief te hebben genomen om het stuur van een vriend over te nemen omdat zij de weg naar Nederweert wel wist. De snelweg A2 was afgesloten vanwege een ernstig ongeval dat had plaatsgevonden. “Google Maps was haar toverwoord! Ze reed zo het donkere fietspad op wat naast de Rijksweg A2 ligt”, aldus de dienstdoende agent op Instagram.

Wisselen van plek

Nadat de politie haar het stopteken had gegeven wisselde snel van plek in de auto. “Nee, ze had echt niet gereden”, verklaarde ze tegenover de politie. Ze besefte echter niet dat ze gefilmd kon zijn door de bodycam van de agent. Toen dat aan het licht kwam bekende ze meteen dat ze toch had gereden en dat ze geen rijbewijs had.

“Ik moet er trouwens niet aan denken dat daar iemand had gefietst of gelopen… Juist ter hoogte waar er iets eerder een flinke aanrijding had plaatsgevonden op de A2 ter hoogte van de afslag Weert-Noord”, aldus de agent.

Advies

De vrouw heeft een proces-verbaal gekregen en werd verzocht om er voortaan netjes naast te blijven zitten. Bij een volgende keer wordt de auto in beslag genomen. Als je een route volgt via een navigatiesysteem of via Google Maps blijf altijd letten op de borden want voor je het weet rijdt je ergens waar dit niet is toegestaan is het advies.