Update – Een dag voor kerst kregen een aantal ondernemers in de binnenstad een onprettige boodschap. Vanuit Enexis kregen ze een brief overhandigd waarbij een stroomonderbreking werd aangekondigd.

Deze stroomonderbreking staat gepland op vrijdagmiddag 10 januari tussen 13.00 en ongeveer 16.00 uur. De onderbreking is nodig zodat medewerkers van de aannemer veilig aan de kabels kunnen werken. De werkzaamheden zijn nodig om de nieuwe transformatoren in gebruik te kunnen nemen. In de Muntpassage zijn nieuwe transformatoren aangelegd die de huidige, die nog in het museumgebouw staan, te vervangen.

Maar het tijdstip is erg opmerkelijk en de ondernemers zijn, zacht uitgedrukt, erg verbaasd. Dit zou betekenen dat de winkels en horecagelegenheden in de Weerter binnenstad uren dicht moeten vanwege de werkzaamheden.

Een aantal ondernemers heeft intussen bezwaar aangetekend. Men begrijpt dat de werkzaamheden noodzakelijk zijn, maar er zijn alternatieven waarbij de ondernemers en bezoekers van de binnenstad veel minder hinder zullen ondervinden. Denk bijvoorbeeld aan een maandagochtend. Dan zijn de meeste zaken in de binnenstad gesloten.

De ondernemers bereiden zich voor op acties mocht Enexis de planning niet willen wijzigen.

Update

De stroomonderbreking vindt in fases plaats. Zo zal een deel op woensdag 8 januari tussen 13.00 en 16.00 uur zonder stroom zitten en een ander deel op vrijdag 10 januari tussen 13.00 en 16.00 uur.