Boerenprotest gepland bij Lidl-DC

Algemeen Economie Weert 2 reacties 1 min. leestijd

De actiegroep Farmers Defence Force die namens de boeren in Nederland demonstraties organiseert wil komende woensdag gaan demonstreren bij zo’n 40 distributiecentra van supermarkten in Nederland. Ook het distributiecentrum van de Lidl in Weert staat op de lijst, zo meldt de NOS.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (het CBL) vreest echter dat de boeren de infrastructuur van de distributiecentra gaan blokkeren. Dat zou betekenen dat de supermarkten, net in de periode voor kerst, met legen schappen komen te zitten. Het CBL heeft daarom een kort geding aangespannen om de demonstraties af te blazen.

Farmers Defence Force heeft echter aangegeven geen blokkades op te willen gaan werpen. Op hun website hebben ze daarom vandaag een gedragscode gepubliceerd met de oproep om o.a. niet te blokkeren, geen privéterreinen te betreden en op de openbare weg te blijven.

De uitspraak van het kort geding om de demonstraties af te blazen wordt morgenvroeg verwacht. Overigens staan er ook acties gepland bij het distributiecentrum van de PLUS in Ittervoort.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties