(Foto’s/video) Zaterdagochtend kreeg de brandweer een melding voor een dier in nood nabij de Ellerweg in Stramproy.

Voorbijgangers hadden een rund bij stuw Wisbroek in de Tungelroyse Beek zien liggen. De brandweer kwam ter plaatse om het dier te redden. De hulp mocht echter niet meer baten. Het dier was komen te overlijden.

Volgens voorbijgangers stond het rund al sinds woensdag in de beek. Daarvan was ook melding gemaakt. De dagen daarna is het dier vermoedelijk verzwakt en uiteindelijk verdronken. De runderen in het gebied maken regelmatig de oversteek via de Tungelroyse Beek. Vermoedelijk is afgelopen week de stroming te sterk geweest waarna het dier niet meer zelfstandig het water uit kon komen.

De brandweer heeft het rund vastgemaakt zodat deze niet verder kon afdrijven. Een loonwerker is ingeschakeld om het dier uit de Tungelroyse Beek te halen.

Video via Youtube

https://youtu.be/P0Ea2U4yC8g